Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за  свързана

...
Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за  свързана
Коментари Харесай

Проверяват близо 4000 съмнителни преписки за българско гражданство

Временната комисия за инспекция на обстоятелства и условия за  свързана с данни за вероятно реализиране на, организира първото си съвещание в Народното събрание. То бе намерено от съпредседателя на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов, който съобщи, че ще желае информация от службите за това от по кое време обитава Глеб Мишин в България и данни за неговата активност.

Атанасов съобщи, че може да се организира чуване на виновни лица, които имат отношение към Съвета по поданство от Министерството на правораздаването, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Съвета по сигурността към Министерски съвет и други Той ще изиска избрани документи и информация, касаеща Съвета по поданство. Ако има сигнали за случай, в който се е стигнало до предоставяне на българско поданство с подправен документ, още веднъж ще би трябвало да се види. Нямало да има спънки краткотрайната комисия да заседава и при закрити врата.

По време на първото съвещание на краткотрайната комисия участва и Борислав Ганчев, шеф на кабинета на министъра на правораздаването Атанас Славов. Той увери, че Министерството на правораздаването ще окаже цялостно подпомагане в развой а на работа на краткотрайната комисия. Идентифицирането на претендентите за показване на неистинен документи за идентичност с нечисто правосъдно минало или опит за подправена идентичност - тяхното изясняване напълно е в публичен интерес. В рамките на последващо съвещание на краткотрайната комисия от Министерство на правосъдието ще я срещнат в детайли с метода на работа на Съвета по българско поданство към отрасловото министерство.
 Пеевски сезира органите за схемата за български паспорти на руснаци
Пеевски сезира органите за схемата за български паспорти на руснаци

Той упорства за основаване на парламентарна комисия по въпроса

В рамките на пълномощията на Министерството на правораздаването са взети всички ограничения да не се позволява натурализация на чужденци с подправени и неистинен документи . През 2023 година 3 738 преписки са извадени от осъществяване на спомагателна инспекция за издаване на българско поданство посредством консулските работа на българските консулски представители в чужбина поради подозрения за подправени документи и имитация.

Специализирана техника реализира инспекция на достоверните документи за основанието за натурализация. Подадени са 8 сигнала за 78 лица за несъответствия на документи, установени са още над 100 лица с несъответствия в документите. Министерство на правосъдието се надява, че в процеса на работа ще бъде изяснено отношение на сигналите.

Ангел Георгиев от " Възраждане " настоя да се изслушат и шефът на дирекция " Българско поданство " към Министерство на правосъдието и отраслов заместник-министър. Председателят на краткотрайната комисия Атанас Атанасов даде зелена светлина, че това ще бъде направено още на последващо съвещание на комисията.

Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ пък изиска на последващо съвещание да се показа статистика от страна на Министерството на правораздаването от кое място и от кои страни най-вече хора са желали издаване на българско поданство.
 102 души пробвали да получат българско поданство с подправени документи през 2023 година
102 души пробвали да получат българско поданство с подправени документи през 2023 година

За последните шест години 6261 руснаци са поискали българско гражданство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР